Pages

Saturday, March 22, 2008

Blackle: Google-ul cel negru


Ieri am aflat de Blackle si mi s-a parut super interesant. Am aflat ca Blackle salveaza energie deoarece culoarea afisata este predominant inchisa, monitorul folosind mai multa energie pentru a afisa o culoarea mai deschisa decat una mai inchisa.

Toata ideea a pornit de la un articol intr-un blog intitulat "Black Google Would Save 750 Megawatt-hours a Year" in care se discuta despre faptul ca o versiune neagra a celebrului motor de cautare Google ar salva o cantitate de energie datorita popularitatii acestuia. Chiar daca cantitatea de energie salvata este mica, daca fiecare utilizator ar folosi Blackle, in cele din urma energia s-ar aduna si ar putea avea un impact mare asupra pamantului si asupra modului de viata.

Cei de la Blackle ne propun ca primul pas pentru salvarea energiei sa fie setarea www.blackle.com ca pagina de start a browserului. Poate ca intr-o zi, o sa ajungem sa facem si noi ceva pentru planeta aceasta.

2 comments:

Anonymous said...

Google's black version - Darkoogle

http://www.darkoogle.com

http://www.darkoogle.com/international

Laur™ said...

Oh didn't knew about that. But i see that darkoogle is same like blackle: searches are powered by Google Custom Search. Would be nice to have an option on google.com so we can choose the version: normal/black.