Pages

Monday, March 31, 2008

Vista - probleme cu router-ul?

Acum 5 minute m-a sunat un amic sa imi zica, ca laptopul lui vede reteaua doar local...Ciudat zic eu,(bine omul nici nu se pricepe) ca ultima oara cand ti l-am facut era in stare perfecta...o fi oare de la Vista? O sa ma duc miercuri pe la el sa ii dau de cap.

320 GB in 4 zile jumate

Am fost cam ocupat in ultima perioada cu pregatirea proiectului Ora Pamantului si nu am mai avut timp de blog, dar o sa ma revansez in zilele de summit ca sunt liber :D. Pana una alta sa va zic o faza super tare: traficul lunar inclus in gazduirea pentru Ora Pamantului era de 80 GB. Am ramas stupefiat cand am vazut ca site-ul consumase tot traficul lunar intr-o zi jumatate, asa ca am marit pana la 320 GB, gazduirea fiind platita pe 4 luni. Dar si acesta a fost depasit acum 2 ore, asa ca am mutat site-ul la o gazduire cu trafic lunar necontorizat :). Deci cam de joi de pe la 2 pana azi pe la 5 am terminat cele "4 luni" de gazduire. Tare nu?

Friday, March 28, 2008

Viral Ora Pamantului 2008

Facut de orapamantului.ro. Pe site sondajul continua, deja au votat peste 1000 de persoane si ziua inca nu s-a terminat, oare la ce numar se va ajunge pana la ora 12:00?


Thursday, March 27, 2008

Ora pamantului - Lasa Pamantul sa respire!






Ora Pamantului(Earth Hour) a inceput in 2007 in Sidney si a avut un impact imens. Timp de o ora, marile companii din Sidney au stins lumina, astfel economisind o mare parte de energie. In 2008, miscarea a devenit una globala, tot mai multe companii si oameni participand la acest eveniment din intreaga lume. Pe siteul oficial sunt inscrise si orase din Romania, un lucru imbucurator. Dar Ora Pamantului este acum si un proiect romanesc. Pe site-ul orapamantului.ro se pot afla mai multe detalii.

Tuesday, March 25, 2008

Ziarul Compact - Ia-l ca'i moca

Ziarul Compact se gaseste la metrou si se distribuie gratuit(moca). De obicei, cand ajung eu la munca, in jur de 9 si ceva, nu mai gasesc ziarul, dar sunt zile in care chiar il prind. Si atunci se intampla urmatorul lucru: vad oamenii care pur si simplu baga mana si scot 10 ziare sau mai mult si le baga in sacosa!!! WTF?? Cumva zugravesc pe acasa si au nevoie de ziare? Chiar nu ii inteleg, stiu ca e moca dar totusi...Si uite asa vin zilele in care nu prind eu ziarul, macar acum stiu DE CE!

Sunday, March 23, 2008

Casa Poporului inainte de summit

Cateva poze de acum 2 saptamani, cand inca nu incepusera pregatirile pentru Summitul Nato ce va avea loc la Bucuresti, in zona Casei Poporului.
Urmeaza sa pun intr-un articol viitor poze cu aceeasi zona in timpul summitului, daca se poate si nu ma ia vreun lunetist la tinta :D.


Phun - o chestie interesanta

Vedeti mai jos ce poate face Phun:


Pentru mai multe detalii si pentru a incercat aplicatia: http://www.phun.at.
PS: Mersi Razvan pentru link.

Propunere indecenta


Scrisa pe placajul vagonului de metrou. Se risca careva? =))

Saturday, March 22, 2008

Blackle: Google-ul cel negru


Ieri am aflat de Blackle si mi s-a parut super interesant. Am aflat ca Blackle salveaza energie deoarece culoarea afisata este predominant inchisa, monitorul folosind mai multa energie pentru a afisa o culoarea mai deschisa decat una mai inchisa.

Toata ideea a pornit de la un articol intr-un blog intitulat "Black Google Would Save 750 Megawatt-hours a Year" in care se discuta despre faptul ca o versiune neagra a celebrului motor de cautare Google ar salva o cantitate de energie datorita popularitatii acestuia. Chiar daca cantitatea de energie salvata este mica, daca fiecare utilizator ar folosi Blackle, in cele din urma energia s-ar aduna si ar putea avea un impact mare asupra pamantului si asupra modului de viata.

Cei de la Blackle ne propun ca primul pas pentru salvarea energiei sa fie setarea www.blackle.com ca pagina de start a browserului. Poate ca intr-o zi, o sa ajungem sa facem si noi ceva pentru planeta aceasta.

Thursday, March 20, 2008

Pasajul Unirii la ora de varf

Am fost aseara prin oras, prin zona Unirii. Am luat metroul de la Izvor si am mers spre Unirii. Cand ajung in statie ce vad...o multime de oameni, eram ceva de genu WTF?! Am coborat si mi-am facut loc cu greu impreuna cu cativa prieteni spre pasajul Unirii 1 - Unirii 2. Recunosc ca nu prea am treaba prin zona Unirii, sau de obicei cand ajung pe acolo nu e asa aglomerat. Eu credeam ca la 41 e coada, dar acum ca am vazut ca la metrou, la ora de varf, e asa cum e...ii compatimesc pe cei care trec prin multime zilnic. Dar dupa cum stiti, o poza face cat 1000 de cuvinte(scuzati calitatea, dar W910i-ul meu nu face poze prea bune cand nu are lumina naturala de la soare :D).


Wednesday, March 19, 2008

Pescarusii de la Izvor

Saptamana trecuta, intr-o zi in care batea vantul, am vazut un recital dat de pescarusii de la Izvor. Vantul batea destul de tare, iar ei pur si simplu pluteau in aer, iar la un moment dat aveam impresia ca vantul o sa ii sufle departe. Admirand spectacolul am zis sa fac si cateva poze ca amintire, dar si pentru a vedea ce poze face noul meu telefon sony ericsson W910i.




Avataru' saptamanii

De cateva saptamani m-am apucat sa-mi fac avatare pentru Yahoo Messenger. Pana aici nimic interesant, dar pe moment ce timpul trecea, si avatarele deveneau mai interesante si cam la o saptamana schimbam avatarul. Mai jos e unul dintre primele avatare facute in Photoshop, iar in urmatoarele saptamani voi incerca sa fiu "la zi" cu ultimul avatar.