Pages

Monday, June 8, 2009

Fericirea - O oferi sau o primesti?


Fericirea e o stare de spirit ce vine din interior


Fericirea se manifesta in multe feluri pentru fiecare dintre noi. Eu pot sa fiu fericit cand fac pe cineva sa zambeasca, tu poti sa fii fericit cand te face cineva sa zambesti, altcineva poate fi fericit cand mananca o ciocolata.

A fi fericit depinde si de cum esti tu ca persoana.
Esti genul care "ofera fericire" sau genul care "primeste fericire"?


Fericirea pentru cel care ofera


Simplul fapt ca esti genul de persoana care ofera fericire te face sa te simti altfel. Tu esti fericit cand vezi lumea bucuroasa, vezi un zambet, incerci sa redai un zambet atunci cand vezi pe cineva bosumflat. Imi este usor sa vorbesc despre astfel de oameni pentru ca si eu ma consider o persoana care ofera fericire. Pur si simplu radiez cand ofer putina fericire :)

Fericirea pentru cel care primeste


Sa vorbim acum despre cei care primesc fericire. Din punctul meu de vedere cineva care primeste fericire nu o sa fie la fel de fericit ca cineva care ofera. De obicei, cel care primeste, e un om mai inchis, un om mai nepasator, un suflet mai trist care e invatat sa primeasca.

Marea diferenta dintre cei care ofera si cei care primesc e urmatoarea: pentru cei care ofera, exista sansa ca fericirea oferita sa se intoarca inapoi si sa ii faca si mai fericiti, pe cand cei care primesc sunt fericiti pe moment, ca au gasit pe cineva care le-a oferit.

Asa cum ar zice o prietena, incercati sa faceti lumea mai buna prin voi insiva.

2 comments:

Raluca Andrada said...

Sa stii ca asa e, sunt unele persoane care parca sunt facute pentru a-i binedispune pe cei din jur. Nu stiu daca este ceva anume care le determina sa fie asa, vreo trasatura anume a caracterului, sau pur si simplu asa sunt ele. Eu una cred ca fericirea este o stare pe care trebuie sa ti-o induci atunci cand nu vine de la sine (adica nu este rezultatul unui eveniment), si nu ar trebui sa asteptam sa se intample ceva ca sa fim fericiti. De ce nu putem fi fericiti ca e frumos afara, sau ca ploua si uda plantele si pamantul va fi mai roditor, sau pur si simplu ca traim. Ce motive avem sa fim tristi? sau ce motive avem sa NU fim fericiti? Ne luam cu treburile zilnice si uitam sa zambim, devenim preocupati si absorbiti de ceea ce facem. Va propun, dragi cititori ai acestui blog minunat, sa va descretiti fruntile si sa zambiti. Chiar acum. Vreo schimbare :D ?

Rodica said...

:)

si eu sunt fericita cand ofer. Pot vedea un zambet pe chipul celui care primeste si asta ma face fericita :)